Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
23.01.18: Fra på søndag står messehallerne i Köln endnu en gang i de søde sagers tegn. Den Internationale SüsswarenMesse, ISM, vil bringe internationale leverandører af slik og snacks samt varme drikke (kaffe, te og kakao) sammen med købere fra hele verden, således som det altid sker en gang om året. Og traditionen tro bliver ProSweets Köln - den internationale leverandørmesse for slik og snackindustrien - arrangeret parallelt med ISM. 33 danske virksomheder udstiller på de to messer.
Læs mere
22.01.18: Irma er kendt for et stort øko-sortiment. Men i en enkelt butik har kæden nu skruet helt op for udbuddet. Irma Østerbrogade blev således i sidste uge forvandlet til Irma ØKO - og her består vareudvalget næsten udelukkende af økologi. En "fantastisk milepæl for økologi," lyder det fra Økologisk Landsforening
22.01.18: Den øverste leder i Endress+Hauser Danmark er blevet fundet i egne rækker. Med virkning fra 1. januar 2018 har Jens Fuglsang således overtaget styringen af den danske virksomhed i den schweiziske familieejede organisation. Han erstatter Felix Langkjær, som forlader virksomheden efter 10 år, for at søge nye udfordringer hos en af virksomhedens samarbejdspartnere.
17.01.18: Danskerne går ikke længere kun efter økologi, når det kommer til mælk, æg, gulerødder og andre basisvarer, men lægger også i stadig stigende grad mere forarbejdede øko-varer i indkøbskurven. Økologisk juice, slik og færdigretter er blandt højdespringerne i øko-salget i 2017. Og ifølge Økologisk Landsforening er en stor motivation for forbrugerne, at de økologiske varer er fri for 330 E-numre.
04.01.18: Der skal tempereres, støbes, smages og bedømmes, når DM i Chokolade for anden gang afholdes i MCH Messecenter Herning. Det sker på Nordens største fødevaremesse Foodexpo, som finder sted den 18.-20. marts 2018. I samarbejde med chokoladeproducenten Callebaut afholder Foodexpo DM i Chokolade for kokkeelever og den helt nye konkurrence Callebaut Chocolate Hero for professionelle konditorer, bagere og chocolatiers.
18.01.18: De fleste rodfrugter vaskes, før de når ud til forbrugerne, men badet kan give rødderne skrammer, som lader bakterier og svampe trænge lettere ind og dermed forringe holdbarheden. Forskere fra Aarhus Universitet undersøger nu, om vask med varmere vand og planteolier kan mindske spildet. Det fremgår af det seneste nyhedsbrev fra DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.
17.01.18: Det svenske biotekvirksomhed CropTailor skal være den første i verden til at kortlægge kornsorten havres DNA. Forskningen vil bidrage til tilvejebringelse af mere nyttige og bæredygtige havresorter, lyder det fra Lantmännen, der udfører forskning i havre og er CropTailors majoritetsejer.
04.01.18: Syv produkter tegner sig for næsten halvdelen af alt spild af frugt og grøntsager i en butik, viser en undersøgelse foretaget af forskere ved Karlstads Universitet i Sverige. Der er et stort potentiale for at reducere spild ved at fokusere på disse produkter.